11/06/2013

Maybe the positive thinking is the key to your happiness


Tänään vietin vapaa päivää siivoillen kotona sekä ulkoilemalla raikkaassa säässä. Viime päivät ovat jostain syystä olleet huonoja, joka on osittain johtunut siitä että olen nukkunut huonosti ja ollut väsynyt. Olen luonteeltani helposti stressaantuva ihminen ja välillä saatan huomaamattanikin stressata joistain asioista, joka vaikuttaa mielialaani. Etenkin opiskeluaikoina stressasin monista asioista aivan liian paljon ja se vaikutti tottakai kaikkeen. Olen luonteeltani ihminen, joka yrittää turhan usein pyrkiä täydellisyyteen ja asetan itselleni liikaa paineita oman pääni sisällä. Olen aina asettanut itselleni riman todella korkealle ja ollut kriittinen ja vaativa itselleni. Välillä esimerkiksi koulutöissä olen asettanut paineita itselleni niin paljon, etten saa edes koko työtä tehtyä ja se taas stressaa vain lisää. Äitini on aina puhunut minulle välitavoitteiden asettamisesta elämässä. Aina ei pitäisi tähdätä suoraan huipulle, vaan välitavoitteiden avulla saa enemmän niitä onnistumisen tunteita, jotka tsemppaavat jatkamaan. Itse olen myös tässä asiassa vielä melko huono. Minulla on paljon unelmia ja tavoitteita elämässä, mutta minun ei tulisi olettaa että niitä tulisikaan saavuttaa hetkessä. Juuri tällaisissa asioissa välitavotteiden asettaminen olisi paikallaan. Liika asioista stressaaminen on vain kuluttavaa ja yritän itse tietoisesti päästä eroon liiasta stressaamisesta. 




Meillä jokaisella on elämässämme varmasti paljon tavoitteita ja niihin haluamme pyrkiä. Omien unelmien eteen on tehtävä paljon töitä, eikä varmasti mikään tule liian helpolla. Unelmien tavoitteleminen vaatii kärsivällisyyttä ja paljon työtä. Itse koen, että olen jatkuvasti pyrkimässä tiettyihin asioihin elämässäni. Kun olen saavuttanut yhden asian, on jo seuraava heti mielessä. Välillä koen turhautumista ja välillä puhkun itsevarmuutta ja halua pyrkiä eteenpäin. On todella hyvä, että elämästä löytyy tavoitteita, mutta pitäisi myös muistaa iloita ja olla itseensä tyytyväinen, jo saavutetuista asioista. Monesti sitä vain pyrkii kovalla vauhdilla eteenpäin, eikä ole oikein koskaan täysin tyytyväinen mihinkään. Ei sekään ole pidemmän päälle kovin hyvä asia. Kuluttavaa ja turhauttavaa. Välillä olisi hyvä pysähtyä miettimään asioita, joita on jo tähän mennessä saavuttanut ja olla tyytyväinen niihin sekä etenkin itseensä!



Kaikilla meillä on varmasti hetkiä, jolloin tekisi mieli heittää hanskat tiskiin ja vain antaa olla. Mutta koskaanhan ei voi tietää, kuinka lähellä omien tavoitteiden tai unelmien saavuttaminen voi olla, joten luovuttaa ei kannata. Miksi aloin kirjoittaa tästä aiheesta oli siksi, että tämä on ollut mielessäni ja ajankohtainen itselleni. Olen ollut paljon noiden edellä mainittujen ajatusten kanssa ja miettinyt mitkä olisivat itselläni niitä asioita, jotka tsemppaisivat jatkamaan vaikeimmillakin hetkillä. Paljon puhutaan siitä, kuinka omat ajatukset ja asenne vaikuttavat siihen miten monet asiat elämässäsi koet ja tottahan se on. Jos jatkuvasti ajattelisin negatiivisesti suurimmasta osasta asioista, niin varmaankin olisin aika negatiivinen ihminen ja tekisin monet asiat itselleni vain raskaammiksi. Itse olen aina ajatellut niin, että se asia mihin keskittyy vain tuplaantuu. Joten jos esimerkiksi käyn mielessäni vain läpi, kuinka inhottavaa jonkin asian tekeminen on, niin varmasti se sitä todellakin on. Mutta positiivisella ajattelulla voin taas kääntää asian toisin päin.



Kuten tekstin alussa mainitsin eivät viime päiväni ole olleet siitä parhaimmasta päästä. Tiedän kuitenkin monta asiaa, joilla voin mielialaani vaikuttaa. Niitä ovat positiivinen asenne sekä liikunta. Välillä on hyvä miettiä mihin asioihin pystyy vaikuttamaan ja mihin ei. Niihin asioihin joihin et sillä hetkellä voi vaikuttaa, niin niistä on myöskin turha stressata. Niihin asioihin joihin taas voit vaikuttaa on vain itsestäsi kiinni. Joten tänään päätin vaikuttaa niihin asioihin, joihin pystyn. Hoidin itseäni stressanneet asiat kuntoon, sekä lähdin liikumaan. Niihin asioihin, joihin en itse tällä hetkellä pysty vaikuttamaan, tiedän kuitenkin tehneeni parhaani ja enää en voi muuta kuin odottaa. Omalla ajattelutavalla on iso merkitys siihen, miten tietyt asiat kokee. Joten parempi vain kääntää asiat, kuin asiat positiiviseksi! :)



Tarkoituksenani tosiaan oli tehdä pieni postaus kodista ja kuulumisistani, mutta siitä tulikin tällä kertaa tällainen. No ehkä välillä on hyvä miettiä "ääneen" näitäkin asioita. Tällä viikolla tosiaan perheeni kissat ovat olleet minulla hoidossa ja on ollut ihanaa saada pientä eloa tähänkin asuntoon. :)

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

3 kommenttia:

  1. Siis miks mä en ole löytänyt sun blogia aiemmin?! Oon nyt jo heti ihan koukussa! :)
    Ja ihanan näköinen koti sulla, iski kauhea sisustusvimma nyt itsellenikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kommentistasi! Mukava kuulla, että tykkäät! :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista