3/10/2013

Florida, I'm gonna miss you

Pitkän ja puuduttavan matkustamisen jälkeen vihdoin kotona! Kahden viikon loma on nyt takana ja täytyy sanoa, että olihan se aika raju pudotus maanpinnalle, kun kylmään ja lumiseen Suomeen laskeuduttiin. Mutta tästähän se kevät alkaa ja ei aikaakaan kun on kesä! Niin mä hoen nyt itselleni tästä eteenpäin.

Reissu oli älyttömän hieno. Ensimmäinen kerta jenkeissä, eikä varmaan jäänyt viimeiseksi! Sää, maisemat ja ihmiset olivat ihania. Kulttuurieron huomasi hyvin ihmisten ulospäinsuuntautuneisuudessa, ystävällisyydessä ja avoimuudessa. Kadulla saattoi helposti kuulla kehuja ihmisiltä esimerkiksi vaatteista tai koruista, ihmiset tulivat juttelemaan paljon ja muutenkin meininki oli tosi positiivinen. Itselle jäi erittäin hyvä kuva ihmisistä. Tykkään jutella paljon ihmisten kanssa ja ilahdunkin jos joku tuntematon tulee juttelemaan. Tuolla kun vertasi ihmisiä esimerkiksi Suomeen, niin kyllä sitä huomaa itsekkin kuinka syventyy aina vain niihin omiin ajatuksiin yksin ollessaan. Harvemmin tulee tervehdittyä tuntemattomia vaikka porraskäytävässä. Niin se vain on, että pienillä asioilla voi olla iso merkitys jollekkin, ja jo pienellä hymyllä voit piristää toisen ihmisen loppu päivän! Toivottavasti tuosta positiivisesta asenteesta tarttui jotain myös itselle! :)

Loman aloitimme siis Westonissa, joka on noin vajaan tunnin (aika vaihtelee paljon ruuhkien mukaan) ajomatkan päässä Miami Beachista. Olimme vuokranneet auton koko lomaksi, joten liikkuminen onnistui sen suhteen hyvin. Weston oli paikkana todella rauhallinen. Enimmäkseen se oli täynnä loma-asuntoja ja lomalaisia. Ilman autoa siellä liikkuminen olisi ollut haastavaa, sillä kaikki oli sen verran hajallaan, että auto oli välttämätön. Westonista löytyi kuitenkin viidenneksi suurin kauppakeskus Sawgrass Mills ja tällä oikeasti tarkoitan suurta! Sieltä löytyi siis outletteja loputtomiin ja hinnat olivat edullisempia verrattunat esimerkiksi Miamiin. Sitä kiertäessä sai hyvin ajan rahat kulumaan. Westonissa siis enimmäkseen shoppailtiin ja loikoiltiin altaalla.
Myöhemmin lähdin neljäksi päiväksi Miami Beachille ystäväni luokse, jossa majoituttiin hostelliin, joka sijaitsi South Beachilla. Ilmat olivat tässä vaiheessa hieman viilentyneet, joten rannan sijasta keskityimme kaupungin kiertelyyn ja tutustuimme muutamiin paikallisiinkin. Miamissa olikin vähän enemmän menoa Westoniin verrattuna.
Tämän jälkeen lähdettiin Bahamalle kolmen päivän risteilylle, jossa aurinkoa ja lämpöä riitti hyvin. Siitä sitten takaisin Westoniin viimeisiksi päiviksi palvomaan aurinkoa. Tarkoituksena oli käydä vielä Key Westissä ja Orlandossa, mutta muutaman sairastapauksen ja ajanpuutteen vuoksi ne jouduttiin skippaamaan. Paljon olisi siis ollut vielä tekemistä ja nähtävää, mutta onhan se hyvä jättää jotain myös ensi kertaan. ;)Kuvia kertyi ihan älyttömästi ja niitä on jokaisella eri kameralla. Katsotaan missä vaiheessa saan ne käsiini. Siihen asti jatkan tätä palelemista ja hakailemista takaisin lämpöön!

1 kommentti: