5/09/2013

VAPAAPÄIVÄ

Jälleen päästiin nauttimaan lyhennetystä kouluviikosta ja saatiin useampi vapaapäivä. Ajelin eilen koulusta  kotiin ja suuntasin hierontaan. Niska-hartiaseutu on ollut ihan hirveässä kunnossa ja nyt alkoi tuntua jo siltä, että pakko päästä hierojalle. Tuttuni on urheiluhieroja, joten häneltä on onneksi helppo saada aikoja.  Hartiajumin lisäksi yläselkäni vasemmalta puolelta jokin lihas on kipeytynyt, eikä se jostain syystä meinaa rauhoittua ollenkaan. Jouduin jo viime viikonloppuna ottamaan särkylääkettä kipuun. Täytyy siis seurailla sitä ja mennä varmaan fyssarille, jos ei helpota. Tänään aamulla herätessäni olo oli kuin jyrän alle jäänyt. Jokaista lihasta kolotti ja varsinkin selkä oli kipeä. En meinannut jaksaa jostain syystä nousta millään ja olo oli jotenkin todella nuutunut. Aamupalan jälkeen mietin, että voisin lähteä tänään liikkumaan ja herättelemään kroppaa. Sali ei houkutellut, joten ajattelin avata pyöräily- ja tenniskauden.


Ei muuta kuin fillari alle ja pyöräilemään kohti kenttää. Tykkään todella paljon pyöräilystä ja harrastankin sitä melko paljon keväisin ja kesäisin. Se on erinomaista hyötyliikuntaa ja kodistani on juuri hyvän mittainen matka salille tai vaikka pelaamaan tennistä. Harvoin jaksan kuluttaa salin kuntopyörää tai juoksumattoa alkulämmittelyä pidempään. Se on mielestäni tylsää. Mutta esimerkiksi pyöräily paikasta toiseen sopii minulle mainiosti.


Puhelimestani löytyy Sports Tracker -niminen sovellus, jolla pystyy tallentamaan liikutun matkan. Sovellus mittaa matkan, ajan ja nopeuden. Tänään pyöräilyä kertyi yhteensä vajaat 15 km ja aikaa tähän meni vajaa tunti. Aikaa liikunnalle koulun lisäksi on jäänyt melko vähän, joten oli ihanan virkistävää päästä tänään viettämään aikaa liikkuen. Hetkeksi pystyi unohtamaan kouluasiat. Kotiin tultuani valmistin ruoaksi kanaa, wokkivihanneksia ja lisuukkeeksi tein salaatin. Viime aikoina on tullut syötyä vähän miten sattuu, joten nyt tavoitteena olisi pistää taas ruokavalio kuntoon ja treeniä tukevaksi. Koulukiireiden loppuessa aion hankkia salikortin ja aloittaa taas säännöllisemmän treenaamisen. Nyt loppuilta rentoilua ja ehkä vähän opparin hiomista.

Mukavaa torstai-iltaa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti